Gå till innehåll
Lindome BK
Lindome BK

Facit från inne-SM 2023: Fyra guld, tre silver och två brons

LBK:s seniorer avslutade inomhussäsongen med att visa var (pris)skåpet ska stå.

Under den avslutande dagen av SM korades svenska mästare i de individuella klasserna. Alla våra 10 skyttar hade kvalat in till matchskyttet med god marginal och flera av dem lyckades ta sig hela vägen upp på prispallen, så när det blev dags att sätta kurs mot Göteborg igen hade de med sig denna medaljskörd hem:

Guld
➼ Christine Bjerendal (Recurve Women)
➼ Linus Beijer (Recurve Men)
➼ Morgan Lundin (Compound 50 Men)
➼ Lukas Jacobsson, Christine Bjerendal och Linus Beijer (Recurve Teams)

Silver
➼ Marcus Axelsson (Barebow Men)
➼ Morgan Lundin (Compound Men)
➼ Marcus Axelsson (Barebow 50 Men)

Brons
➼ Mats Axeflod (Barebow Men)
➼ Andreas Warg, Marcus Axelsson och Mats Axeflod (Barebow Teams)

➼ Plus ett silver från Allsvenskan, såvida inte bucklan blev kvar på hotellet ännu en gång (ni som minns, ni minns).

Grattis till alla LBK-skyttar för ett mycket väl genomförd tävling! Samtliga resultat går att nå via denna länk och nedanför kan ni njuta av några mästerliga foton från den gångna helgen. De är tagna av Jenny Stigsdotter från Bågskyttebilder.

Egentligen är Olivia Hagman Wendin fortfarande junior, fast denna lilla detalj var som bortglömd när hon kvalade som 9:a av 36 tävlande i klassen Barebow Women. Hon vann dessutom både 1/16- och 1/8-finalen innan det tog stopp i kvarten mot BSK Edsbyns Lina Björklund, som i slutändan blev svensk mästarinna för femtioelfte gången och är en av världens bästa barebowskyttar oavsett kön.

För ovanlighetens skull var Morgan Lundin den ende compoundskytten från LBK, men som vanligt levererade han i alla klasser som han kunde ställa upp i. Den här gången blev det seger i Compound 50 Men och silver i Compound Men.

Andreas Warg tog sig vidare från kvalet i Barebow Men som 6:a och avancerade till kvartsfinal. Där blev det tyvärr förlust med 2-6 mot Viggo Axelsson från Tranås BSK som senare fick kliva överst på pallen. Dock åkte Andreas inte från Bosön tomhänt då han hade en av huvudrollerna när lagbronset bärgades.

David Jantol kvalade som den 13:e av 64 deltagare i Barebow Men och stod för en snabb 6-0-vinst i 1/16-finalen, men han ställdes sedan mot klubbkollegan Mats Axeflod och drog det kortare strået i form av 3-7.

Om vi inte hade vetat bättre så hade vi kunnat tro att Mats Axeflod, bronsmedaljör i både Barebow Men och Barebow Teams, rentav var lite nöjd här. Som tur är så vet vi bättre.

På sin resa till andraplatsen i Barebow Men slog 9:e-rankade Marcus Axelsson bland annat ut 1:a-rankade landslagsskytten Erik Jonsson från BSK Edsbyn i en shoot-off, där Erik sköt en 9:a och Marcus en 10:a. Marcus tog också silver i klassen Barebow 50 Men och brons i Barebow Teams.

Att vara i hetluften är vardag för Linus Beijer och Lukas Jacobsson, två av guldmedaljörerna i Recurve Teams (Christine Bjerendal är den tredje). Linus blev även svensk mästare i Recurve Men.

Genom åren har Lukas haft oflyt när det kommer till att fastna på kort. Medan han till exempel var i färd med att leda det svenska juniorherrlaget till guld på fält-EM 2021 så satt alla fotografer och åt lunch. Man vet ju aldrig när det kommer att finnas nytt bildmaterial igen så vi bjuder på ett extra foto på honom.

Linus på (skjut)linjen.

Kampen om segern i Recurve Men var högdramatisk in i det sista. Linus vann det första setet med 29-27, Johan Lindberg från BSK Sturarna tog det andra med 30-28, Linus svarade i det tredje med 30-29 och Johan knep det fjärde med 30-29. Inför det femte och avgörande setet var ställningen med andra ord helt lika (4-4) och allt hängde på vem som skulle blinka först. Det gjorde Johan – och Linus säkrade guldet med 29-28. 3:a blev Christoffer Bjerendal från Trollhättans Bågskytteklubb.

Uppgörelsen i Recurve Women stod mellan Christine Bjerendal och Rebekka Gannholm från BK Vildkaninen, och vanns av Christine med 6-0 (30-25, 29-25, 28-26). Bronset gick till Jennie Nyberg Svensson från Helsingborgs BSK.

Individuellt guld – check. Lagguld – check. Snyggaste bågfärgen – check. Det rullar på för Christine nu.

Publicerad: 2023-03-19

Senast uppdaterad: 2023-04-26

Författare: Sara

Besöks- och postadress
Norra Hällesåkersvägen 60
437 34 Lindome

Kontakt
lindome-bk@telia.com